Вікіпедія агітує за Свободу панорами

На сторінках української Вікіпедії з’явився банер, що закликає читачів Вікіпедії підтримати законопроект щодо Свободи панорами . Законопроект був зареєстрований у Верховній Раді 29 грудня 2014 року, вніс законопроект – народний  депутат Тарас Юрик.

Як зазначає офіційний сайт ГО “Вікімедіа України”, прийняття цього законопроекту “поліпшить туристичну привабливість України”. Очікується, що закон надасть “можливість укладачам таких матеріалів вільно фотографувати їх, не переймаючись, що вони цим порушать закон”.

Серед вікіпедистів ідею розміщення банера однак підтримали 11 вікіпвистів, що складає близько 10 % із числа дуже активних учасників проекту (які роблять від 100 редагувань на місяць – їх кількість сягає 150).  Із них 8 є членами ГО “Вікімедіа Україна”.

Банер із текстом «Підтримай свободу панорами у вільній країні!» закликає читачів поставити свій підпис на сайті http://freepanorama.org.ua/.  Банер був розміщений вранці 21 січня і за добу зібрав більше 800 підписів. Скільки триватиме акція, не повідомляється. Можливо до тих пір, поки законопроект не буде прийнятий.

Так виглядає головна сторінка української Вікіпедії станом на 22 січня 2014 року

Так виглядає головна сторінка української Вікіпедії станом на 22 січня 2014 року

В історії української Вікіпедії це третій банер, в якому йдеться про законодавчі ініціативи. Так, 30 вересня 2012 року Вікіпедисти вивішували банер проти так званого “Закону про наклеп”. акція тривала до 2 жовтня, коли депутати врешті скасували цей непопулярний закон.

Вдргуе Вікіпедисти вивішували банер, протестуючи проти сумнозвісних диктаторських законів 16 січня.  Банер висів з 20 по 28 січня 2014 року, закони врешті було скасовано.

Опубліковано у Анонси, Вікіпедія, оголошення | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

1 Responses to Вікіпедія агітує за Свободу панорами

  1. Євген Букет коментує:

    Чи є якісь результати від “висіння” цього банеру?

    Подобається

Залишити коментар