Професор Юрій Ковалів надав дозвіл на вільне поширення Літературознавчої енциклопедії

26 грудня 2023 в Національному музеї літератури України відбулася зустріч співзасновника ГО «Вікімедіа Україна» Юрія Пероганича з професором Юрієм Ковалівим.

Юрій Іванович Ковалів — поет, літературний критик, літературознавець, педагог, професор кафедри історії української літератури, теорії літератури та літературної творчості Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка. Він є доктором філологічних наук, лауреатом Шевченківської премії (1996), автором-укладачем Літературознавчої енциклопедії.

Під час зустрічі Юрій Ковалів підтвердив важливість розвитку української Вікіпедії та надав дозвіл на поширення Літературознавчої енциклопедії на умовах ліцензії CC BY версії 4.0 міжнародна. Ця двотомна енциклопедія, що вийшла друком 2007 року у ВЦ «Академія», містить 6563 статті: в першому томі (А — Л) — 3180 статей, в другому томі (М — Я) — 3383 статті.

Тепер редактори Вікіпедії можуть вільно додавати статті з Літературознавчої енциклопедії до Вікіпедії, за умови зазначення посилання на автора і джерело. Надання такого дозволу є великим внеском у вільне поширення знань українською мовою, популяризацію наукових знань про літературу загалом і українську літературу зокрема.

Юрій Пероганич і Богдан Ковалів, Національний музей літератури України, 26 грудня 2023

About Юрій Пероганич

1961 року народження, громадський діяч в ІТ, освіті, культурі https://fb.com/perohanych, +380 67 505 1201
Опубліковано у Вільні ліцензії, Дозволи, Культура і мистецтво, Новини | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити коментар