Проведено віківишкіл в Українському католицькому університеті

IMG_0251

Український католицький університет, корпус на Сихові

18 лютого Вікімедійці Андрій Бондаренко та Юрій Булка провели віківишкіл для студентів кафедри журналістики Українського католицького університету у Львові. 

Відповідне запрошення поступило від завідувача кафедри журналістики, доктора  філософських наук Юрія Фінклера.  Особливу увагу було приділено менш відомому проекту Вікімедіа – Вікіновинам, проекту, де кожен бажаючий може публікувати новини на умовах вільної ліцензії.

Проект “Вікіновини” має свої переваги перед Вікіпедією – тут немає жорстких критеріїв значимості подій, майбутні події в цьому проекті ще не описані, отже простір для творчості тут практично необмежений. Як і Вікіпедія, проект вимагає посилатися на джерела, дотримуватися нейтральної точки зору і дотримуватися літературних норм української мови, отже Вікіновини можуть бути своєрідним майданчиком для відточення майстерності і набуття досвіду майбутніми журналістами.

Багато питань присутні ставили щодо “білих плям” або можливих помилок у Вікіпедії – хто їх має виправляти і що робить Вікімедіа Україна для їх виправлення? Для відповіді на це питання хотілося би процитувати гасло, що прикрашає фасад сихівського корпусу УКУ  (на фото) – “Візьми і Зроби!”   Якщо Ви побачили на Вікіпедії чи у Вікіновинах щось, що потребує допрацювання чи виправлення – не чекайте на адміністраторів Вікіпедії чи активістів Вікімедіа Україна – долучіться до наповнення проектів самі. Творімо інформаційний ресурс спільними зусиллями!

Опубліковано у Некатегоризовано. Додати до закладок постійне посилання.

1 Responses to Проведено віківишкіл в Українському католицькому університеті

  1. свиноматка коментує:

    Круто, і день і ніч кайлом і кроками маленькими….

    Подобається

Залишити коментар